Πρακτικές συμβουλές

Πώς να αλλάξετε το αμορτισέρ της καρέκλας γραφείου

Οι περισσότερες καρέκλες γραφείου διαθέτουν ένα πνευματικό μηχανισμό ανάρτησης με τον οποίο ρυθμίζουμε το ύψος της έδρας της καρέκλας από το έδαφος. Το αμορτισέρ αυτό έχει και ένα επιπλέον πολύ σημαντικό ρόλο, να συνδέει την έδρα της καρέκλας με την βάση της. Ταυτόχρονα είναι και ο μηχανισμός που «χαλάει» συχνότερα σε μια καρέκλα. Η αντικατάσταση του αμορτισέρ σε μια καρέκλα γραφείου είναι εύκολη και δεν χρειάζεται να σας αγχώνει. Εμείς σας παρουσιάζουμε βήμα – βήμα πως μπορεί η αλλαγή αυτή να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά:

  1. Σηκώστε το κάθισμα στην υψηλότερη δυνατή θέση, έτσι ώστε το αμορτισέρ ναι είναι πλήρως εκτεταμένο.
  2. Γυρίστε την καρέκλα ανάποδα κρατώντας την από το αμορτισέρ. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ή κάτι μαλακό κάτω από το σημείο που ακουμπά η πλάτη της καρέκλας στο πάτωμα για να αποφύγετε να κάνετε ζημιά στη ταπετσαρία.
  3. Πάρτε ένα σφυρί και πιάστε σταθερά τη βάση της καρέκλας
  4. Κρατώντας το αμορτισέρ χτυπήστε με ένα σφυρί την μεταλλική πλάκα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του καθίσματος στο οποίο κουμπώνει το αμορτισέρ. Τα χτυπήματα πρέπει να γίνουν κοντά στο σημείο που κουμπώνει το αμορτισέρ και από τις δύο πλευρές. Για να μην προκαλέσετε ζημιά στο μέταλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αντί για σφυρί, μια λαστιχένια ματσόλα ή να τοποθετήσετε ένα κομμάτι χοντρό πανί στο σημείο που θα χτυπήσετε. ένα μαξιλάρι στο οποίο θα χτυπήσει μέταλλο. Μετά από μερικά χτυπήματα ελέγξτε αν το αμορτισέρ είναι χαλαρό. Αν ναι, προσπαθήστε να το βγάλετε τραβώντας το. Αν όχι, θα πρέπει να χτυπήσετε την μεταλλική βάση μερικές φορές ακόμα.
  5. Μόλις απελευθερωθεί, τραβήξτε το αμορτισέρ μαζί με την ακτινωτή βάση.
  6. Αφαιρέστε το πλαστικό περίβλημα του αμορτισέρ.
  7. Κρατήστε σταθερά βάση της καρέκλας και με το σφυρί χτυπήστε με δύναμη την κάτω άκρη του αμορτισέρ που προεξέχει στο κάτω μέρος της βάσης προσέχοντας ιδιαίτερα να μην χτυπήσετε την βάση αλλά μόνο το αμορτισέρ. Με 1-2 χτυπήματα το αμορτισέρ θα βγει σχετικά εύκολα από την ακτινωτή βάση.
  8. Τοποθετήστε το νέο αμορτισέρ πρώτα στην βάση της καρέκλας, μετά βάλτε το πλαστικό περίβλημα και τέλος κουμπώστε πάνω του το κάθισμα.

Η καρέκλα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Παρακαλούμε δείτε το παρακάτω video όπου παρουσιάζονται τα παραπάνω βήματα.

Πως να αλλάξετε το αμορτισέρ της καρέκλας γραφείου