Νέα προϊόντα

Εργονομικές καρέκλες γραφείου – μια από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις σας

Γιατί οι εργονομικές καρέκλες γραφείου είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση για κάθε χώρο εργασίας;

Σε κάθε δουλειά, η υγεία των εργαζομένων είναι βασική προτεραιότητα. Αν εργάζεστε σε γραφείο, ίσως να σκέφτεστε οτι η σωματική σας ακεραιότητα δεν κινδυνεύει άμεσα (όπως για παράδειγμα ενός πυροσβέστη), όμως η άνοδος των γραφειοκρατικών θέσεων εργασίας και η επακόλουθη αύξηση του καθιστικού τρόπου ζωής, έχουν επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων…

Οι άνθρωποι που περνούν έξι ή περισσότερες ώρες στο γραφείο τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για τη δημιουργία χρόνιων παθήσεων συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, του άγχους και της κατάθλιψης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης.

Η πολύωρη καθιστική ζωή στο γραφείο είναι επικίνδυνη

Τα σώματα μας σχεδιάστηκαν για να βρίσκονται σε μία διαρκή κίνηση, έτσι, όσο περισσότερο καθόμαστε, τόσο πιο πολύ επιβαρύνουμε τη φυσική μας κατάσταση. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, οι μύες καίνε λιγότερο λίπος, το αίμα ρέει πιο αργά, η στάση του σώματος επιδεινώνεται και τα επίπεδα ενέργειας μένουν στάσιμα.

Δυστυχώς είναι δύσκολο να αλλάξει η φύση της καθιστικής δουλειάς, υπάρχουν ωστόσο κάποιες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο περιβάλλον του γραφείου σας, προκειμένου να προωθήσετε τόσο την καλή υγεία, όσο και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας.

Η λύση: επενδύστε σε εργονομικά έπιπλα γραφείου

Ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» κάθε σύγχρονης επιχείρησης είναι τα εργονομικά έπιπλα γραφείου, που μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στις ανάγκες των εργαζόμενων.

Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν όρθιοι ή καθιστοί σε αυτά, εναλλάσσοντας τη θέση τους ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες του.

Συγχρόνως, η επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου η οποία προστατεύει την πλάτη και υποστηρίζει τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι το πρώτο μέλημα, καθώς συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και την ευκολότερη συγκέντρωση.

Μπορεί να σας φαίνεται δαπανηρή μια τέτοια επένδυση, σκεφτείτε όμως πώς τα ακόλουθα οφέλη για τους υπαλλήλους σας, θα ωφελήσουν επίσης την επιχείρησή σας:

  • Ενισχυμένη διάθεση – Οι ευτυχείς εργαζόμενοι έχουν καλύτερη εργασιακή συμπεριφορά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να εργαστούν σκληρότερα, να παραμείνουν στην εταιρεία περισσότερο και να συνεργαστούν πιο αποτελεσματικά με τους συναδέλφους τους.
  • Αυξημένη παραγωγικότητα – Η σωστή στάση του σώματος και η κίνηση κατά την ώρα εργασίας αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, διεγείρουν την κυκλοφορία και παράλληλα βοηθάνε στη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται πιο παραγωγικοί.
  • Βελτιωμένη ψυχική υγεία – Αυτό σημαίνει λιγότερες απουσίες λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, μαζί με μια καλύτερη συγκέντρωση στη δουλειά.
  • Αυξημένη φυσική υγεία – Όσο πιο υγιείς είναι οι εργαζόμενοι, τόσο λιγότερο λείπουν από την εργασία τους. Αυτό μεταφράζεται άμεσα σε χρήματα που εξοικονομούνται από τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και απουσιών.

Είναι γεγονός ότι ο αριθμός των εργοδοτών που επιλέγουν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά έπιπλα γραφείου με σύγχρονα και εργονομικά, αυξήθηκε περισσότερο από 30% τα τελευταία χρόνια και ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς είναι μια επένδυση που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε βάθος χρόνου. Έτσι λοιπόν, βγαίνουν όλοι κερδισμένοι!

Ξεκινήστε με εργονομικές καρέκλες γραφείου ErgoAction

Στην τεράστια συλλογή με σύγχρονες εργονομικές καρέκλες γραφείου ErgoAction μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό εξοπλισμό στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς. Ανακαλύψτε στο online κατάστημά μας μια πλήρης γκάμα με προηγμένες καρέκλες γραφείου από επώνυμα brands που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες ενός γραφείου, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, εργονομία και μεγάλη διάρκεια αντοχής.

Μια ουσιαστική επένδυση που κάθε εργαζόμενος οφείλει στον εαυτό του!  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.