Νέα προϊόντα

Βραχίονας οθόνης – το απαραίτητο εργονομικό αξεσουάρ

Βραχίονες οθόνης

Πως μας βοηθούν να προστατέψουμε την υγεία μας και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας

 

Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για κίνηση. Το σύγχρονο όμως περιβάλλον εργασίας επιβάλλει να εργαζόμαστε πολλές ώρες παρακολουθώντας μια οθόνη Η/Υ και να καθόμαστε. Ο καθένας μας χρησιμοποιεί διαφορετική στάση σώματος όταν κάθετε, αυτό δεν είναι και απαραίτητα επιβλαβές αρκεί να γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα δημιουργείται καθώς υιοθετούμε σταδιακά ένα στερεότυπο και στατικό τρόπο καθίσματος εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια για κίνηση και για εναλλαγή στάσεων του σώματος μας, με συνέπεια την μυοσκελετική καταπόνηση.
Σύμφωνα με τις αρχές της εργονομίας σωστή θέση καθίσματος δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μια άνετη στατική θέση καθίσματος. Το ιδανικό και σωστό κάθισμα είναι αυτό που επιτρέπει τον χρήστη να κινείται και να αλλάζει εύκολα και συχνά στάση.

Γιατί και πότε ο βραχίονας οθόνης είναι απαραίτητος;

Ο βραχίονας οθόνης (Monitor Arm) στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εργονομίας ενός γραφείου. Προσφέρει όχι απλά μια άνετη στάση εργασίας ή απλά ξεκούραση των ματιών αλλά και την απαραίτητη κίνηση κίνηση του εργαζομένου κατά την διάρκεια της καθιστικής εργασίας. Ειδικά σε συνδυασμό με ένα ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο και μια καλή εργονομική καρέκλα μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ευεξίας στον εργασιακό χώρο.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα

Ο βραχίονας σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το ύψος, την απόσταση και τη γωνία της οθόνης στην ιδανική εργονομικά θέση. Η θέση της οθόνης είναι ουσιαστικός παράγοντας της εργονομίας και θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε συνολικά τον τρόπο που κάθεστε στο γραφείο και δουλεύετε. Αν η οθόνη του υπολογιστή σας είναι στη σωστή θέση τότε αισθάνετσετ πιο άνετα και το σώμα σας λειτουργεί αρμονικά καθώς δουλεύετε. Με αυτό τον τρόπο αποφέυγετε τα “καμπουριάσματα” ή τις επικίνδυνες κλίσεις της σπονδυλικής στήλης που δημιουργούνται όταν εργάζεστε μπροστά σε μια στατική οθόνη.

 

Τα οφέλη από την δυνατότητα σωστής προσαρμογή της οθόνης είναι εξίσου σημαντικά για την φροντίδα των ματιών σας. Έχει διαπιστωθεί ότι οι βραχίονες βοηθούν στην εξάλειψη των συμπτωμάτων των ματιών που προκαλεί η πολύωρη και πολύχρονη εργασία στον υπολογιστή, όπως κούραση, ξηρότητα ακόμα και θολή όραση. Αυτό συμβαίνει γιατί η σωστή εργονομικά προσαρμογή της οθόνης δεν κουράζει με περιττές και επιπλέον κινήσεις τα μάτια σας.
Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση βραχίονα στην οθόνη του Η/Υ, σας απελευθερώνει σημαντικό και πολύτιμο χώρο στην επιφάνεια του γραφείου σας. Σε συνδυασμό επίσης με ένα σύστημα διαχείρισης καλωδίων σας βοηθά να οργανώσετε αλλά και να αναβαθμίσετε την εικόνα του γραφείου σας.
Οι βραχίονες οθόνης συνδυάζονται τέλεια και μεγιστοποιούνται ακόμα περισσότερο τα οφέλη από την χρήση τους αν συνδυαστούν με τα ηλεκτρικά γραφεία ActionDesk . Έτσι αν συνηθίζετε να εργάζεστε όρθιοι ή σε διαφορετικές στάσεις, οι βραχίονες είναι ο τέλειος σύντροφος για τον εργονομικό σταθμό εργασίας σας, αφού προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε θέση καθώς κινείστε.
Στις περιπτώσεις μάλιστα που η φύση της εργασίας σας απαιτεί την παρακολούθηση δύο ή περισσοτέρων οθονών, η χρήση διπλών ή πολλαπλών βραχιόνων οθονών (Dual ή Multi monitor arms) προσφέρει μια εξαιρετική πανοραμική εμπειρία θέασης που οδηγεί σε σημαντική βελτίωση της παραγωγικότητας.
Τέλος οι βραχίονες με την μοναδική ευελιξία που προσφέρουν βοηθούν την συνεργασία μεταξύ των χρηστών, αφού πολύ εύκολα ο κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί την οθόνη του με τους συναδέλφους του, τους πελάτες, τους συνεργάτες του κτλ..

Συμπέρασμα
Η επένδυση σε ένα βραχίονα οθόνης είναι ουσιαστικά μια επένδυση για την εαυτό σας. Συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας σας, βελτιώνει το επίπεδο άνεσης αλλά και συνεργασίας στο εργασιακό σας περιβάλλον και προστατεύει την υγεία σας.
Αναβαθμίστε το εργασιακό σας περιβάλλον και αξιοποιήστε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν με τις οικονομικές λύσεις που θα βρείτε στο κατάστημά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.